Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem’i Ziyaret Ettik

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem’i Ziyaret Ettik

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve sendikalarımızın genel başkanları çalışma hayatındaki son gelişmeleri değerlendirmek ve yakın gelecekte çalışanlarımızın karşı karşıya kalması muhtemel sorunlara şimdiden çözüm üretmek amacıyla hazırladığı SENDİKA 4.0 Projesini anlatmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, dünya gündemine oturan Endüstri 4.0 konusunun çalışma yaşamına, kamu yönetimine ve kamu çalışanlarına yansımasını değerlendiren Genel Başkan Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen’in sendikacılığa yeni bir bakış açısı getirmek üzere hazırladığı SENDİKA 4.0 Projesini tanıttı.

Yeni yüzyılda sendikacılık anlayışının değişeceğine dikkat çeken Kahveci, bu değişime ayak uydurmak için Sendika 4.0 Projesinin ele alınarak ilgili tüm kurumlarca değerlendirilmesinin şart olduğunu vurguladı. Kahveci, “Teknolojinin gelişmesi, çalışanları ve istihdam hayatını sürekli zora sokuyor. Biz gelişime açık ama hak kayıplarına müsaade etmeyen bir anlayışla değişimi izlemek değil, değişime önderlik etmek üzere yola çıkıyoruz. Memurlar, işçiler, ILO, Hükümet ve akademisyenlerin eliyle ortak bir şekilde sendikacılığın teorik altyapısı yeniden belirleyebiliriz.  Türkiye Kamu-Sen bu proje ile elini taşın altına sokarak çalışanların yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Umuyorum ki, Konfederasyonumuzun başlattığı bu proje ilerleyen  zamanlarda gündeme oturacaktır ve somut adımlar atılacaktır” diyerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu projeye destek vermesi gerektiğini belirtti.

Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ise yapılar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Kamu-Sen’i değişimi izlemeyi değil, değişimin bir aktörü olarak sendikacılıkta çığır açacak projelere imza atmayı tercih ettiği için tebrik etti.  Türkiye Kamu-Sen’in sendikacılığın gelişi ve çalışanların haklarını koruma noktasında önemli katkılar sunduğunun altını çizen Erdem, SENDİKA 4.0 Projesinin de çalışma hayatına önemli katkılar sunacağını belirtti.

Görüşmede ayrıca, sözleşmelilere kadro, ek gösterge rakamlarının artırılması, kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi, mülakat sistemine son verilmesi, bütün ek ödemelerin emekliliğe sayılması gibi kamu çalışanlarının merakla beklediği bir çok başlık ele alındı. Kahveci,  “Kurumlarda mülakatla yönetici ve memur atama konusu da vicdanları yaralamaktadır. Mülakat ile kamuda doğru sonuca ulaşmak mümkün değildir. Mülakat sistemi  kökten kaldırılmalıdır. Çeşitli yerlere imtiyazlar verilirse bu noktada suiistimaller yaşanabilir. Bu konuda adaletli bir yaklaşım istiyoruz” dedi.