Sendikamızdan İş Sağlığı ve Uzmanı Olarak Görevlendirilenler İçin Önemli Hukuki Kazanım

Sendikamızdan İş Sağlığı ve Uzmanı Olarak Görevlendirilenler İçin Önemli Hukuki Kazanım

Açtığımız dava sonucunda kurumunda İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görevlendirilen üyemize bu görevlendirme karşılığında ilave ödeme yapılmaması işlemini iptal ettirdik.

Ankara’da görev yaptığı kurumda A sınıfı İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görevlendirilen üyemize bu görevlendirme karşılığında ilave ödeme yapılması için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen Ankara 11. İdare Mahkemesi verdiği kararda 2004 yılından itibaren iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görevlendirilen üyemizin asli görevinin yanı sıra belirlenen çalışma süresine de riayet ederek iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görev yaptığının açık olduğu vurguladı.

Mahkeme kanunda sadece iş yeri hekimi ve iş sağlığı ve güvenliği çalıştırma zorunluluğunun ertelendiği, idareler tarafından iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görevlendirilenlere kanunca ek ödeme yapılması gerektiği belirtildi.

Mahkeme iş sağlığı ve güvenliği uzmanı üyemize ilave ödeme yapılması gerekirken aksi yöndeki işlemin hukuka uygun olmadığına hükmederek, dava konusu işlemin iptaline karar verdi.  Üyemizin iş sağılığı ve güvenliği uzmanı olarak yerine getirdiği görev karşılığı yoksun kaldığı ücretlerin ödenmesine hükmetti.