Genel Başkan Önder Kahveci Bengü Türk TV’de Gündemi Değerlendirdi

Genel Başkan Önder Kahveci Bengü Türk TV’de Gündemi Değerlendirdi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Bengü Türk TV ekranlarında yayınlanan, Gökhan Altunkaş’ın sunduğu Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu.

KAHVECİ: YAPILACAK DÜZENLEMELER ORTAK AKIL VE UZLAŞI İÇİNDE OLMALIDIR

Ülke gündemi ve çalışma hayatına yönelik bir çok başlığı değerlendiren Genel Başkanımız Önder Kahveci, 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni bir sisteme geçildiğini, bu noktada konfederasyon olarak her türlü olumlu katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Kahveci, “24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimler tam bir olgunluk içinde sonuçlanmış, demokrasi kültürü ülkemize yerleşmiştir. Seçimlere olan yüksek katılım ise bizleri daha da memnun etmiştir.

Artık ülkemizde yeni bir süreç başlamıştır. Bu süreçte yeni bir yönetim şekli olacaktır. Elbette Türkiye Kamu-Sen olarak bu noktada her zaman görüş, düşünce ve önerilerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Bu sistem içerisinde Kamu çalışanlarının haklarının geriletilmesi ya da buna benzer şeylere asla müsaade etmemiz söz konusu olamaz, böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Aksine bugüne kadar yaşanan eksikliklerin ya da aksayan yönlerin bu sistem içerisinde düzenlenerek yola devam edilmesi gerekmektedir.

Bizim kurulacak yeni hükümetten beklentimiz, atılacak adımlar noktasında görüş ve düşüncelerimizin alınması yönündedir. Yapılacak düzenlemeler ortak akıl zemininde ve tam bir uzlaşı ile olmalıdır. Sistem değişirken, kamu çalışanları bu değişiklikten etkilenmemeli, kurumlar yıpratılmamalıdır. Buna azami özen gösterilmelidir.

Bundan sonraki süreçte, benim adamım mantığı bir kenara konulmalı ve yıllardır söylediğimiz gibi liyakat ve ehliyet sahibi insanlar hak ettikleri yerlere gelmelidir. Yüce dinimizin de emrettiği gibi emaneti ehline vermek gereklidir. Emaneti ehline vermek bizim 5 bin yıllık devlet geleneğimizde de vardır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Türkiye Kamu-Sen üyeleri bu emaneti sonuna kadar hak ediyorlar. Kamuda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, olmamalıdır.

Kamu çalışanlarının sorunları Türkiye Kamu-Sen’e sorulmalıdır. Biz bu sorunları biliyoruz ve çözümleri için yıllardır çaba sarf ediyoruz. Yeni sisteme geçilirken kamu çalışanlarının esas sorunları konuşulmalı, iş güvencesi  ya da farklı başlıklar yerine, sözleşmeliler, 4-C’liler, vekil çalışanlar, güvencesiz çalışma hayatı değerlendirilmeli ve bunların hepsi kaldırılarak tek bir istihdam modeli altında güvenceli ve kurallara dayanan bir çalışma hayatı inşa edilmelidir.” dedi.

KAHVECİ: SÖZLEŞMELİ SAYFASI ARTIK KAPANSIN

“Bizim tek isteğimiz iş güvenceli bir çalışma hayatı olsun” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, “Sözleşmeli sayfası artık kapansın” dedi. Kahveci, “Türkiye Kamu-Sen adı ne olursa olsun sözleşmeli çalışmaya karşıdır. Bizim tek isteğimiz iş güvenceli bir çalışma hayatı olsun. Bu noktada Türkiye Kamu-Sen olarak geçtiğimiz hafta Başbakanlığa iletilmek üzere topladığımız 35 bin ıslak imzalı dilekçeyi PTT aracılığı ile gönderdik. Aslında sayın Başbakan ile birebir görüşerek teslim etme arzusundaydık ancak seçim yoğunluğu nedeniyle bu mümkün olmadı. Biz bu işin takipçisiyiz kimse merak etmesin. Her yerde, her platformda bu meseleyi dile getirmeye devam edeceğiz. KPDK toplantısında da bunu ifade ettim ve bir KHK ile çözülebileceğini sayın Bakan’a belirttim. Artık bu iş sonuçlansın ve sözleşmeli sayfası tamamen kapansın” dedi.

KAHVECİ: EK GÖSTERGE TÜM MEMURLARI KAPSAMALI

“Ek gösterge vaadi tüm memurları kapsayacak şekilde bir an önce hayata geçirilsin” diyen Genel Başkan Kahveci, “Kamu çalışanları ayırarak çalışma barışını bozmaya kimsenin hakkı yok” dedi. Kahveci, “Seçim öncesi verilen bu vaad olumlu ama eksiktir. Kamu çalışanlarını ayırmanın anlamı yok. Tüm kamu çalışanları ek gösterge konusunda hak ettiklerini almalıdır. Bu konuda beklemeye lüzum yok, bir KHK ile rahatlıkla çözülebilir ek gösterge meselesi. Kamu çalışanları arasında ayrım yapmak çalışma barışını da zedelemektedir. Türkiye Kamu-Sen’in bu konuda yıllardır talebi nettir. Buradan çağrı yapıyor ve bir an önce tüm kamu çalışanlarına ek gösterge konusunda bir müjde verilmesini bekliyoruz” dedi.

KAHVECİ: BAYRAM İKRAMİYESİ EKONOMİYE DE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Genel Başkan Önder Kahveci, “Kurban bayramına kadar kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi müjdesi verilmeli” dedi. Kahveci, “Çalışanlar arasında ikramiye almayan tek kesim kamu çalışanlarıdır. Emeklilerimize verilmesi bizleri mutlu etmiştir. Ancak kamu çalışanları da bu haktan mahrum edilmemelidir. Emin olun, memurlarımıza verilecek ikramiye ekonomiye ve piyasaya da canlılık verecektir. Kamu çalışanları aldıkları bu ikramiyeyi yastık altına atmayacaktır. Doğal olarak bu işten hem memurlar hem de esnaflar memnun olacaktır. Kurban bayramına kadar bu güzel müjdeyi bekliyoruz” dedi.

KAHVECİ: TÜRKİYE KAMU-SEN VATANSEVERLERİN SENDİKASIDIR

“Türkiye Kamu-Sen vatanseverlerin sendikasıdır” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, “Bizler hak mücadelesi veriyoruz ama önce ülkemiz diyoruz” dedi. Kahveci, “Türkiye Kamu-Sen ilkeli ve kararlı duruşun adresidir. Konfederasyonumuz kökü olan, Anadolu topraklarından ve geleneklerinden beslenen bir kuruluştur. Bu meşaleyi yakan ve bugün aramızda olamayan tüm dostlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olanlara sağlık ve huzur diliyorum.

Türkiye Kamu-Sen vatanseverlerin sendikasıdır. Bizler hak mücadelesi veriyoruz ama önce ülkemiz diyoruz. Ülkemiz olmazsa ne sendikacılık ne de başka bir şey yapabiliriz. Yıllardır olduğu gibi yanlışa yanlış, doğruya doğru demeye devam edeceğiz. Duruşumuz, kararlılığımız nettir. Milli ve manevi değerlerimize bağlılığımız, ay yıldızlı bayrağımıza sadakatimizden asla vazgeçmeyiz “dedi.