Genel Başkan Önder Kahveci Kanal B’de Güncel Programına Katıldı

Genel Başkan Önder Kahveci Kanal B’de Güncel Programına Katıldı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kanal B’de Güncel programında gündemi ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren konuları değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

KAHVECİ: İSTİHDAM TEK OLMALI, PERSONEL BULUNAMAYAN YERLER İÇİN TEŞVİK MEKANİZMASI GETİRİLMELİDİR. HEM ÜCRET HEM DE SOSYAL ANLAMDA BU YAPILMALIDIR.

Sözleşmeli statüde çalışanların kadroya alınmasıyla ilgili başlatılan eylem hakkında bilgi veren Genel Başkan Kahveci, 30 bini aşkın dilekçenin Başbakanlığa gönderdiklerini açıklayarak şunları söyledi: “Kamuda çok farklı statüde sözleşmeli olarak çalışanlar var. Onlar için bir kampanya başlattık. Kampanya sonucunda, 30 bini aşkın imzalı dilekçeyi Başbakanlığa gönderdik. İnşallah sözleşmeli çalışanlarımız kadroya alınır. Çünkü sözleşmeli statüde çalışmak beraberinde birçok sıkıntıyı getiriyor. Bizim için aile bütünlüğü esastır. En önemlisi 6 yıl boyunca çakılı çalışmak zorunda kalanlar var. Bundan dolayı çalışma barışı için tek kadro sistemini istiyoruz. Farklı mevzuatlara tabi, farklı ücretleri alan çalışanlar var. Bu çalışanların özlük hakları da farklı. Böyle bir ortamda verimli çalışma imkanı olmaz. Biz yıllardır bunun için mücadele ediyoruz”

Kamuda mahrumiyet bölgelerine ve Doğu illerine atama hususunda yaşanan sıkıntıların kalıcı çözümlerle hallolacağını vurgulayan Kahveci,  bu çözümlerin çalışanlar için de önemli bir motivasyon unsuru olacağının altını çözerek, “mahrumiyet bölgelerinde çalışanların teşvik edilmesi için çalışmalar yapılması lazım. Bu bölgelerde çalışanlar için lojman hakkı, ücret farkı, sosyal imkanların geliştirilmesi gibi çözümler bulunulabilir. Bu bölgelere isteğe bağlı olarak personel nasıl gönderilebilir bunun çaresine bakmak lazım” dedi.

KAHVECİ: BİZ KALICI BİR ÇÖZÜM İSTİYORUZ. ÜCRETLİ ÖĞRETMEN, VEKİL EBE HEMŞİRE, VEKİL İMAM İSTİHDAM EDİLİYOR. İHTİYAÇ VARKEN HERKES KADROLU İSTİHDAM EDİLMELİDİR.

Kamuda yaşanan en önemli sıkıntılardan birinin de çalışanlar arasında statü farkından kaynaklandığını belirten Genel Başkan Kahveci;  “statüler arasındaki farklılıklar çalışma hayatına da olumlu bir katkı sağlamıyor. Personel rejimi açısından baktığımızda, kamudaki hizmetlerin verimliliği, çalışanların memnuniyeti, personel istihdamının dengeli bir şekilde dağıtılması açısından kalıcı bir çözüm bulmak gerekiyor.  Bir sürü atanamayan öğretmen varken, ücretli öğretmenlik doğru bir uygulama değil. Mesela, ülkemizde ciddi hemşire eksiği var. Ama biz vekil hemşire vekil ebe istihdam ediyoruz  ya da vekil imam alıyoruz.  Personel rejimi içerisinde artık bu uygulamaların terk edilmesi lazım. Bunun yanısıra, kadro ile ilgili sıkıntılar var. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle birlikte, yardımcı hizmetlerde çalışanlara kadro verilmesi de büyük bir motivasyon unsuru olacaktır” dedi.

KAHVECİ:  3600 EK GÖSTERGE  İKTİDAR TARAFINDAN KHK İLE HEMEN VERİLMELİDİR. VAAD OLMAKTAN ÇIKARILIP GECİKMİŞ BİR HAK OLARAK HEMEN TESLİM EDİLMELİDİR.

Kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesinin bütün siyasi partilerin seçim beyannamelerinde olduğuna dikkat çeken Kahveci, iktidar partisine seslenerek, “ İktidar partisinin polis, imam, öğretmen ve hemşirelerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını olumlu karşılamakla birlikte eksik olduğunu söylüyoruz.  Biz toplu sözleşmede de ek göstergelerin daha adil bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledik. Ek gösterge almayan yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilsin. Alan arkadaşlara da ilave 800 er puan verilsin. Bu şekilde düzenleme istemiştik. Madem seçim vaadi olarak ortaya atıldı, hükümetin bunu şu anda yapma yetkisi var. Bir KHK ile bu düzenleme yapılabilir. Bir an önce daha adil bir çalışma düzeni için bu değişikliği istiyoruz.  Emeklilerin de faydalanması gerektiğine inanıyoruz. Bunu vaat olmaktan çıkaralım, gecikmiş vaat olarak hayata geçirelim diyoruz” dedi.

KAHVECİ: ENFLASYONA DAYALI ÜCRET ARTIŞI VE MAAŞ ZAMMI POLİTİKASINI BIRAKALIM

Enflasyonun kamu çalışanlarının olumsuz etkilediğini belirten Kahveci, verilen enflasyon farkının da çalışanları kurtarmadığına dikkat çekerek, “Temmuz ayında enflasyon farkının verilmesi kamu çalışanlarının kaybını telafi etmiyor. Yıllardır şunu söylüyoruz. Enflasyona dayalı ücret artışı maaş zammı politikasını bırakalım. Enflasyon artı refah payı uygulamasına geçelim. Büyümeden pay alamıyoruz. Bizi yansıyan bir şey yok” şeklinde konuştu. Piyasaların canlanması için çalışanların ve emeklilerin maaş skalasının artırılmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Kahveci, kamu çalışanları için bayram ikramiyesi taleplerinin hala geçerli olduğunu da sözlerine ekledi.