Karma İstişare Komitesinden KKTC'ye Destek Ziyareti

Karma İstişare Komitesinden KKTC'ye Destek Ziyareti

Aralarında konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen’in de bulunduğu Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi TOBB, TESK, TİSK,TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN’den oluşan sivil toplum kuruluşları Kuzey Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın daveti üzerine başkent Lefkoşa’ya gitti.​ Genel Başkanımız Önder Kahveci’de ziyarette hazır bulundu.

Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi üyesi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk ile bir araya gelirken, görüşmelerde, Kıbrıs sorunundaki son durum, yavru vatanın sosyal ve ekonomik sorunları ve gündemine ilişkin konular masaya yatırıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Tufan Erhürman, “Karma İstişare Komitesi üyesi stk’ların KKTC ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “İki ülke arasında işbirliği, ileriye dönük sosyoekonomik kalkınmanın planlanması, kaliteli ve doğru yatırımın ülkeye çekilmesi açısından çok önem arz ettiğin ifade ettiler”

Karma İstişare Komitesi adına değerlendirmelerde bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise, "Kıbrıs ne kadar güçlüyse biz de o kadar güçlüyüz" ifadelerini kullanarak Kıbrıs'ta devam eden çözüm sürecinde Kıbrıs Türk ekonomisinin güçlü kalmasının önemli olduğunu, bu bağlamda ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. 

Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi’nin KKTC ziyaretinde, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile birlikte,  TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı  Ergün Atalay, HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) İcra Kurulu Üyesi Erhan Polat ile TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ve TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak yer aldı.

GENEL BAŞKANIMIZ ÖNDER KAHVECİ TAZİYE ZİYARETİ İÇİN OSMANİYE’YE GİTTİ

KKTC ziyaretinin ardından Osmaniye’ye geçen KİK heyeti, Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaşanan silahlı saldırı  nedeniyle hayatını kaybeden Hasan Ersoy’un ailesine taziye dileklerini iletti. Genel Başkan Kahveci, “26. Dönem MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy’un abisi Hasan Ersoy’un böylesine hain bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Merhuma yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Saldırı da yaralanan Ticaret Odası Başkanı Sayın Murat Aksoy’a da acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

KİK heyeti daha sonra Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coskun'la görüşerek saldırıya ilişkin bilgi aldı.  Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Aksoy'u da ziyaret eden heyet geçmiş olsun dileklerini iletti.