Eğitim ve İstişare Toplantımızı Büyük Bir Coşku İle Gerçekleştirdik

Eğitim ve İstişare Toplantımızı Büyük Bir Coşku İle Gerçekleştirdik

Türk Sağlık-Sen 10. Teşkilat Bulaşması “Eğitim ve İstişare toplantısı” büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Şube Yönetim kurullarımızın katıldığı ve açılışını Genel Başkan Yardımcımız Ümit Turhan’ın yaptığı toplantıda ilk olarak Genel Başkanımız Önder Kahveci teşkilatımıza seslendi.

Çanakkale Zaferi ve şehitlerimizi anarak konuşmasına başlayan Genel Başkanımız Önder Kahveci Çanakkale Zaferini kazandıran yüksek ruha vurgu yaparak “  asilzadeleri Çanakkale şehitleri ve gazilerini rahmetle anıyorum, 18 Mart Çanakkale zaferi kutlu olsun. Bize güzel bir vatan, şanlı bir tarih bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm ecdadımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhları şad olsun. Türk Devleti, Türk Milleti ve Türk askeri var olsun.” dedi.

Ücretler İlgili Düzenlemelerde Vakit Kaybedilmemeli 

Konuşmasından sağlık çalışanları ile ilgili yapılacak düzenlemeler ile ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Sayın Cumhurbaşkanının Tıp Bayramında açıkladığı düzenlemeler bizim uzun zamandır dile getirdiğimiz meselelerdir. Tabi ki bu düzenlemelerin ayrıntıları tasarı halleri çok önemlidir. Özellikle ücretlerle ilgili düzenlemede hızlı olunmalı vakit kaybedilmemelidir. Ekonomik kayıplar telafi edilmelidir. Hakkaniyetli bir şekilde ücretler arttırılmalıdır. Bizim bu konuda uzun zamandır talebimiz maaşa zam şeklinde tek ödemedir. Döner sermaye sistemi çalışan eksenli olarak yeniden belirlenmeli, sabit ek ödemenin bütçeye aktarımı döner sermayeden mahsuplaşma yapılmadan olmalıdır.” dedi.

Şehitlik İle İlgili Düzenleme Yapılmalı 

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına şehit statüsü verilmesi gerektiğini kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Salgın döneminin kahramanları sağlık çalışanları arkadaşlarımızdan virüs nedeniyle 500’ün üzerinde hayatını kaybedenler oldu. Bu arkadaşlarımız şehittir. Geride bıraktıkları aileleri de şehit yakını haklarından yararlanmalıdır. Bu konuda mutlaka düzenleme yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Tüm Hastanelere Kreş Açılmalı 

Sağlık çalışanı annelerinin önemli bir sorunun kreş eksikliği olduğunu belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Özellikle pandemi döneminde yaşananlar sağlık çalışan annelerin kreş eksikliği nedeniyle ne kadar zorlandıklarını bir kez daha herkese gösterdi. Devletimiz güçlüdür. Her hastaneye bir kreş yapılabilir. Bunu hayata geçirmek zor olmamalı, bu sorun ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Ek Zam ve Refah Payı Verilmeli, Enflasyon Farkı Her Ay Ödenmeli 

Konuşmasında toplu sözleşme sürecine de değinen genel Başkanımız Önder Kahveci “ Türkiye Kamu-Sen olarak masaya ortak talepler ile gittik. Fakat temel taleplerimiz olan seyyanen zam ve refah payı gibi hususlarda bir düzenlememe olması, sözleşmelilere kadro ve 3600 ek göstergede net ifadelerin ortaya konulmaması nedeniyle itiraz ettik. Kamu çalışanlarının memnun olmadığı hiçbir sözleşmeye imza atmayız dedik. Duruşumuzu ve tavrımızı net ortaya koyduk. Yaşanılan süreç bizi haklı çıkardı. Bu nedenle tekrar ifade ediyorum şu üç hususta mutlaka düzenleme yapılmalıdır. Kamu çalışanlarına ek zam verilmelidir. Refah payı uygulaması hayata geçmelidir ve üçüncü olarakta enflasyon farkı her ay ödenmelidir. Bunlar olmadan maaşları reel olarak attıramayız. ” dedi.

3600 EK Gösterge Tüm Çalışanları Kapsamalı

3600 ek gösterge konusunda tüm çalışanları kapsayacak adaletli ve hakkaniyetli bir düzenleme istediklerini kaydeden Genel başkanımız Önder Kahveci bu konuda kendilerinin önerilerinin ve duruşlarının net olduğunu ifade etti. 

Kadrolu Çalışma Esas Olmalı

Sözleşmelilere kadronun kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Genel başkanımız Önder Kahveci “ Sözleşmeli istihdam aileleri parçalıyor. Ebeveynleri çocuklarından ayırıyor. Biz aileyi güçlü tutacağız. Bunun içinde kadrolu çalışma esas olmalı, diğer tüm istihdam modelleri sonlandırılmalıdır. Sözleşmeli, Kamu dışı, vekil gibi sıfatlar kabul edilemez. Kalıcı sürdürülebilir olan kadrolu çalışmadır.” Dedi.

Mülakat Kaldırılmalı

Kamuda ehliyet ve liyakatin hakim kılınmasını ve sadece devlete sadakatin esas alınması gerektiğini belirten Genel başkanımız Önder Kahveci mülakat sisteminde kamudan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Genel Başkanımız ayrıca 4688 Sayılı yasanın da değişmesi gerektiğini belirterek bu çerçevede memura grev ve siyaset hakkı verilmesini ve Kamu Hakem Kurulu’nun yapısının değişmesi gerektiğini belirtti.

%1 Barajı Anayasa Mahkemesinin Konusudur

Danıştay’ın toplu sözleşme ikramiyesinden, sadece faaliyet gösterdiği hizmet  kolundaki memurların en az yüzde 1’ini kaydeden sendikaların üyelerinin yararlanabileceğine yönelik toplu sözleşme hükmünün yürütmesini durdurması ile ilgili  bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Toplu sözleşme hükümleri kanun hükmündedir. Dolayısıyla herhangi bir iptal veya yürütmeyi durdurma konusunun muhatabı Anayasa Mahkemesidir. Fakat Danıştay usul açısından yapılan itirazı reddetmesi gerekirken yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çalışma Bakanlığı’da buna itiraz etti. Sürecin sonuçlanması bekliyoruz.  İşçi sendikalarında da baraj var. Bir düzenleme ihtiyacı var.” dedi.

Yetkiyi Alacağız

Konuşmasının sonunda teşkilat mensuplarımıza seslenen Genel Başkanımız Önder Kahveci sözlerini şöyle tamamladı:  Ahlak üzerine kurulu bir sendikacılık yapıyoruz. Kimseye yalan söylemiyoruz.  Hak mücadelesi veriyoruz. Biz güven kapısıyız. İnanıyorum ki en kısa sürede yetkili olacağız. Teşkilatımız bunu başaracak güçtedir.  Biz engelli koşucusuyuz. Bizi zorluklar yıldıramaz. Hedefimize ulaşacağız. Bunun için de sarsılmaz bir birlik halinde el ele vererek gece gündüz demeden çalışacağız. 

Var olsun Teşkilat

Daim olsun birliğimiz

Yaşasın Haklı Mücadelemiz.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mücahit Gökhan Şahin tarafından üyeleşme ile ilgili bir sunum yapıldı. 

Daha sonra Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Yeşil tarafından teşkilat yöneticilerimize “Sendikal Mücadelede iletişim ve sosyal medya” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

 Sunumların ardından Kadın komisyonlarımız ve kadın şube yöneticilerimiz bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdiler.  Sendikal hayatta ve çalışma yaşamlarında kadınlarımızın karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerileri bu toplantıda tartışıldı. 

Bu toplantının ardından Genel Başkanımız Önder Kahveci ile Genel Başkan Yardımcılarımız, şube başkanlarımız ile bir araya gelerek Şube Başkanları toplantısını gerçekleştirdiler.  Bu toplantıda hizmet kolumuzda ve sendikal hayatta yaşanan son gelişmeler ile çalışanları talep ve sorunları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

10. Teşkilat Bulaşması Eğitim ve İstişare toplantımız Genel Başkan yardımcılarımızın şube başkan yardımcılarımızla bir araya geldiği sekretarya toplantıları ile sona erdi.