Genel Başkanımız Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcılarımız Abdurrahman Uysal, Yusuf Alan ve Ümit Turhan sendikal çalışmalar kapsamında Mersin’i ziyaret ederek teşkilatımız ve çalışanlarla bir araya geldiler.
Mersin’de ilk olarak Şube Başkanımız Nuri ve Şube yöneticilerimizle birlikte Halk Sağlığı Müdürü ve Kamu Hastaneleri Genel sekreteri ziyaret edildi. Ziyaretlerin ardından Genel Başkanımız Kanal 33’te yayınlanan “Gündemin Nabzı' programına canlı yayın konuğu olarak katıldı. Türkiye Gündemi ve sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin Birinci Sorunu Terördür
Mersin şubemiz tarafından gerçekleştirilen ve açılışını Mersin şube Başkanımız nuri Kara’nın yaptığı işyeri temsilcileri toplantısında Genel başkanımız tarafından bir konuşma yapıldı. Genel Başkanımız konuşmasında Türkiye'nin birincil sorununun terör olduğunu ve ülkenin bir an önce terör belasından kurtarılması gerektiğini belirterek ."Ülkemizde yaşanan terör belasından bu ülkeyi kurtarmamız lazım başka şekilde huzur bulamayacağız.. Her sabah kalktığımızda şehit haberleriyle uyanıyoruz. Onlar şehadet şerbetini içiyor. Onların çocukları yetim kalıyor, sizin çocuklarınız gülsün diye. Onun için bu mücadeleyi veren ve Hakk'ın rahmetine kavuşan insanlarımızı unutamayız. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu terörün bu kadar azdırılmasının da yanlış politikalar sonucunda olduğunu hepimiz görmeliyiz, söylemeliyiz ki bir daha bu yanlışlıklar yapılmasın." dedi.
Taşerona Kadro Beklentilerden Uzak
Kamuda tüm çalışanların kadrolu olması gerektiğine dikkat çeken Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Taşeron düzenlemesinde dağ fare doğurmuştur. Kamuda farklı bir yeni istihdam türü yerine tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır. 4-b,4-c, vekil ebe hemşire, kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi istihdam modellerinin yerine tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır.
Hükümet Yıpranma Payı Tüm Çalışanlara Verilmeli
Yıpranma payında ortada bir müjde olmadığına dikkat çeken Genel Başkanımız Önder Kahveci "Sağlık çalışanları zor şartlarda çalışıyor. Yıpranıyorlar fakat yıpranma payı alamıyorlar. Bu konudaki düzenlemede nöbetin tek kriter olması yanlıştır. Hesaplamalara göre 2.5 yıllık fiili hizmet süresi için 82 yıl çalışmak gerekiyorsa ortada bir müjde filan yoktur. Tüm çalışanları kapsayacak ve en az 5 yıla 1 yıl olacak şekilde düzenleme yapılmalıdır' şeklinde konuştu.