Hükümetin kamuda görev yapan memurları iş güvencesinin kaldırılması için başlatmış olduğu çalışmaya tepki gösterdi.
Hükümetin Başlatmış Olduğu Çalışma Yersiz, Zamansız Ve Anlamsız Bir Çalışma
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Hükümetin kamuda görev yapan memurları iş güvencesinin kaldırılması için başlatmış olduğu çalışma hakkında Şube Yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi. Bilgilendirme Toplantısına Şube Başkan Yardımcısı, Zekai Dumlupınar, Şengül Çakmak, Saniye Yıldıran, Umut Birol, Arif Ovalı, Sema Gümüş katıldı. Başkan Çeker Memurların iş güvencesinin kaldırılması için Hükümetin başlatmış olduğu çalışma yersiz, zamansız ve anlamsız bir çalışma Hükümet memurun iş güvencesi güvencesinin kaldırılması hakkında kamu oyunu yanlış bilgilendirmektedir. Diyerek açıklamalarda bulundu.
Hükümetin İşçi - Memur Ayrımının Kaldırılması Yolundaki Gizli Gündemi.
Şube Başkanı çeker yapmış olduğu açıklamada Siyasi irade Hükümet olarak iş başına geldiği günden bu yana memurluk güvencesini ortadan kaldırarak, güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, kamu oyu oluşturmaya çalışmaktadır. Diyen Başkan Çeker; Bu tür çalışmalar ile memurlarımızın kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta yok saymaktadır. Türk Sağlık Sen’en olarak gecmişte yapmış olduğumuz çalışmalarda kamu oyunu bilgilendirmek için yapmış olduğumuz acıklamalarda Hükümetin işçi-memur ayrımının kaldırılması yolundaki gizli gündemini kamuoyuna açıklamıştık, memurların bu konuda uyanık olmaları gerektiğini söylemiştik. Dedi.
Gelişmiş ülkelerden gerçeğe aykırı örnekler vermek, alışkanlık haline gelmiştir.
Şube Başkanı Çeker; Buna karşın yıllardan beri, memurların iş güvencesine karşı hazırlanan oyun, çeşitli zaman dilimlerinde hükümet tarafından ısıtılıp ısıtılıp toplum gündemine sunulmaktadır. Geçtiğimiz günlerde TÜMSİAD Genel Kurulu’nda Devlet yetkililerinin yaptığı konuşmada bir kez daha işçi, memur ayrımını kaldıracaklarını ifade edilmiş, yeni anayasayla birlikte gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, çalışan kavramının geleceğini belirtmiştir. Diyen Çeker; Ne yazık ki, ülkemizde gerçekleştirilmek istenilen her düzenlemeye gerekçe olarak gelişmiş ülkelerden gerçeğe aykırı örnekler vermek, alışkanlık haline gelmiştir. Dedi.
Hükümete Bağlı Olarak Çalışan Bir Kamu Görevlisi Arzusudur.
Açıklamalarını sürdüren Çeker; Dünyanın gelişmiş olarak kabul edilen hiçbir ülkesinde memur ile işçi aynı statüde çalışmamaktadır. Bütün ülkelerde memurların işe alınma süreçleri işçilerden ayrı bir düzenleme ile belirlenmektedir. Dolayısıyla gelişmiş ülke olarak kabul edilecek ülkelerin hemen hepsinde statü hukukuna bağlı olarak çalışan bir memur kesimi bulunmaktadır. Diyen Çeker; Biz biliyoruz ki, işçi, memur ayrımının kaldırılmak istenmesinin altında yatan tek gerekçe, memurların iş güvencelerinin ellerinden alınarak kamu hizmetlerinin tarafsızlığının yok edilmesi, tamamıyla hükümete bağlı olarak çalışan bir kamu görevlisi arzusudur. Dedi.
Devlet Kavramının Da Tartışmaya Açılacağı Aşikârdır.
Şube Başkanı Çeker; İşçi, memur ayrımı kaldırıldığında Devlet kavramının da tartışmaya açılacağı aşikârdır. İş güvencesi ise bir devletin varlığının ve hüküm sürdüğü topraklardaki egemenliğinin temsilcisi olan memurluk kavramının ayrılmaz bir parçasıdır. Diyen Başkan Çeker; Memurların iş güvencelerinin ellerinden alınması demek, o devletin hâkim olduğu topraklardaki temsil kabiliyetini kaybetmesi ve kamu hizmetlerini özel sektöre, dolayısıyla küresel sermayeye devretmesi anlamına gelmektedir. Dedi . Çeker; Bu bakımdan memurluk ve memurların sahip olduğu haklar, yalnızca mesleki bir kavram olmaktan öteye, devletin şeklini ve egemenliğini de belirleyen bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Dedi.
Memur ve Devlet, Birbirini Tamamlayan Ve Tanımlayan İki Unsurdur.
Açıklamalarını Sürdüren Çeker; Devletin olmazsa olmazı, kurucu unsuru olan egemenlik ve bağımsızlık unsurunun, yani devlet otoritesinin ülke içinde ve dışında vücut bulmuş hali ise memurdur. Diyen Çeker; Bu nedenle memur; salt bir mesleki tanım olmaktan öteye, taşıdığı anlam itibarı ile devletin varlığının ve egemenliğinin temsilcisidir. Bu noktada memur ve devlet, birbirini tamamlayan ve tanımlayan iki unsurdur. Diyen Çeker; İşçi, memur ayrımının kaldırılmasına gerekçe olarak kamu görevlilerinin gelişmiş ülkelerdekine benzer bir yapıya kavuşmasını arzu eden hükümete Türk Sağlık Sen olarak önerimiz memurlarımıza gelişmiş ülkelerdeki maaş, demokratik, siyasi ve sendikal haklar, hizmet içi eğitim, çalışma şartı, tayin ve terfilerde adalet gibi unsurları örnek alarak işe başlamasını öneriyoruz. Dedi.