"Yıpranma Payı" ile alakalı yerel Sabah Gazetesinden Hüseyin KARATAŞ'a açıklamalarda bulunduk.
Sağlıkçıların uzun zamandan beri beklediği ve çıkması için uzun mücadele verilen “Yıpranma Payı”yasası sonunda çıktı
Yıpranma payı hakkında konuşan Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, sendikaların, odaların, ilgili kurum ve kuruluşların önerisinin alınmadan yıpranma payının çıkarılmasına tepki gösterdi. Yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsamadığından kabul edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Kazak, “Kişinin senelik izinleri, hafta sonları düzenlemenin içerisinde dahil edilmiyor. Böyle olunca kişi yılda 60 gün yerine 38 gün almış oluyor. Onun için yasayı bu şekilde kabul edemeyiz” şeklinde konuştu.
Bu yasa geçmişe dönük çalışmaları da kapsamıyor
Yıpranma payının doktorundan, hemşiresine, memurundan teknisyenine kadar bütün sağlık çalışanları kapsaması gerektiğini kaydeden Kazak, “Genel merkezimiz, bununla ilgili yapmış olduğu çalışmayı TBMM’deki ilgili komisyonlara iletecek. Ayrıca bu yasa geçmişe dönük çalışmaları da kapsamıyor. İnşallah çıkan bu yasanın düzeltileceğini temenni ediyoruz. Eğer yasayı bu şekilde kabul edersek, sadece ismi ile gündeme gelecek” ifadesini kullandı.
Çıkan yasa beklentileri karşılayamadı
Yasadan dolayı sağlık çalışanlarının hayal kırıklığı yaşadığını ve yasanın beklentileri karşılayamadığının altını çizen Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, konuşmasına şöyle devam etti: “Her gün yüzlerce sağlık çalışanı arayıp “Bizleri” kapsayacak mı?” diye sorular yöneltiyorlar. Sağlık hizmetleri bir bütün ise herkesi kapsaması gerektiğini düşünüyoruz.”