Türkiye Kamu-Sen Adana'da Bir Araya Geldi

Türkiye Kamu-Sen Adana'da Bir Araya Geldi

Genel Başkan Önder Kahveci, Sendikalarımızın Genel Başkanları ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği tarafından düzenlenen teşkilat buluşması, büyük bir coşku içerisinde gerçekleşirken, toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı.

Katılımın yoğun olduğu ve birlik mesajının verildiği buluşmanın açılış konuşmasını Genel Başkan Önder Kahveci yaptı. Çalışma hayatını ve kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren konular hakkında görüşlerini ifade eden Genel Başkan Kahveci, “Konfederasyonumuza gönül veren binlerce güzel yürekle, elele yürüyoruz” dedi.

KAHVECİ: TÜRKİYE KAMU-SEN TÜRK MEMUR SENDİKACILIĞININ LOKOMOTİFİDİR

Genel Başkan Önder Kahveci, konuşmasının başında ekmek kavgası ve millet sevdası dışında derdi olmayan Konfederasyonumuzun kararlı ve çetin mücadelesinden söz ederek, “Devletle çatışmadan, milletin değerleriyle ters düşmeden ama sarı sendikacılık yapmadan da hak mücadelesi verilebileceği gerçeğiyle yola çıktık. Her türlü olumsuz şarta rağmen yıllar içinde istikrarlı bir biçimde büyüyen ailemiz, üyelerimizin aile fertleriyle birlikte düşünüldüğünde 1,5 milyona yaklaştı” dedi. Türkiye Kamu-Sen’in mücadelesinin emeği, alın terini, çileyi, rahatından vazgeçerek zoru seçenleri ifade ettiğini vurgulayan Kahveci, 27 yıldır desteklerini ve teveccühlerini eksik etmeyen kamu görevlilerine minnetlerini ifade etti. 

 

Değişen dünya düzeni içerisinde, ülke ve millet olarak seyirci konumunda değil, tarihi yazan konumunda olmanın önemini vurgulayan Genel Başkan,  “İşte Türkiye Kamu-Sen, bu büyük milletin tarihi yaşaması için değil tarihi yazması için mücadele etmektedir” diyerek şu şekilde devam etti; “gündemimizin ilk sırasında daima, kırmızı çizgimiz olan memurluk güvencesinin korunması ve iş güvencesini zayıflatan, iş ilişkilerini esnekleştiren geçici, vekil, sözleşmeli, idari hizmet sözleşmeli gibi istihdam biçimlerinin kaldırılması bulunuyor. Bu çerçevede bütün güvencesiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin bir kanun teklifi hazırladık ve Meclis’e sunulmasını sağladık. Bu konudaki mücadelemiz sonuç alıncaya kadar devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın”

KAHVECİ: 2017 YILINDA İMZALANAN TOPLU SÖZLEŞME, MEMUR VE EMEKLİNİN İDAM FERMANI OLMUŞTUR

2018 yılında enflasyonun %20 dolaylarında çıkması neticesinde alınan %13’lük zammın memur ve emeklilerin hanesine zarar olarak yazıldığını söyleyen Kahveci, “bütün bu gelişmelere rağmen 2019’un ilk yarısı için yapılan %4’lük artış ne ekonomik gerçeklerle ne de toplumsal gerçeklerle örtüşmeyecek boyuttadır.  2017 yılında imzalanan toplu sözleşme, memur ve emeklinin idam fermanı olmuştur. Nasıl ki, enflasyon hedefi güncellendi, nasıl ki bütün kurumlara yeni enflasyon hedefine uygun bir bütçe yapıldı, memur maaş zamları da güncellenebilirdi. Biz aylardır kamu görevlilerine ve emeklilere ek zam yapılarak geçmiş yıl zararlarının telafi edilmesini ve 2019 yılına ilişkin maaş artışlarının yeni enflasyon hedefi gözetilerek üstüne büyüme ve refah payı da eklenerek güncellenmesini talep ediyoruz” dedi. 

Kamu çalışanlarının gündeminden düşmeyen sıkıntıların çözümü noktasında da mücadelenin yapıldığının altını çizen Kahveci, yardımcı hizmetler sınıfının bir defaya mahsus genel idari hizmetleri sınıfına geçirilmesi için talepleri içeren mektubum Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini belirtti.  Ek gösterge düzenlemesinin de hayati bir konu olduğunu vurgulayan Genel Başkan, değişikliğin bütün memurları kapsayacak şekilde yapılması için her platformda seslerini yükselttiklerini söyledi. Konuyla ilgili kanun teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda beklediğini açıklayan Kahveci,” Sorunun çözümü noktasında farklı arayışlara girmeye gerek de yoktur. Ek gösterge konusu taleplerimiz çerçevesinde değerlendirmeye alınmalıdır. Konfederasyonumuz, ek gösterge sorununun ifade ettiğimiz biçimde ele alınarak bir an önce çözüme kavuşturulmasını istemekte ve beklemektedir. Bunun dışındaki her uygulama var olan sorunların derinleşmesine ve memnuniyetsizliğin artmasına neden olmaktan öteye gitmeyecektir” şeklinde konuşmasını sürdürdü. Çalışanların üzerinden vergi yükünün azaltılmasının zaruri hale geldiğini belirten Genel Başkan, kamu görevlilerinin gelir vergisi oranının %15 olarak sabitlenmesini istediklerini ifade etti. 

KAHVECİ: TEMSİL ETTİĞİMİZ DEĞERLER, SORUMLULUĞUMUZ VE BİZE GÜVENEN YÜZ BİNLER İÇİN BAŞARMAK ZORUNDAYIZ

Konfederasyonumuzun mücadelesini çok boyutlu ve çok yönlü devam ettirdiğini vurgulayan Kahveci, her türlü olumsuzluklara rağmen hak bildikleri yolda yürümeye devam edeceklerini sözlerine ekleyerek,” Türkiye Kamu-Sen olarak çok büyük bir camia, çok büyük bir gücüz. Kaybetme, gerileme, yorulma, bezginlik gösterme lüksümüz yok! Kader bize başarmak zorunda olduğumuzu haykırıyor. Temsil ettiğimiz değerler, taşıdığımız sorumluluklar, bizlere güvenen yüzbinler, umut bağlayan milyonlar için başarmamız lâzım. Her gün yeni bir hakkı budanan, boğazından haram lokma geçmemiş memurlarımız için başarmamız lazım” diyerek konuşmasını tamamladı.