Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci'nin  Açıklamaları Manşetlerde

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci'nin Açıklamaları Manşetlerde

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin kamu çalışanlarının tamamına yönelik olarak ek gösterge düzenlemesi yapılması ve Bayram ikramiyesi verilmesi yönündeki değerlendirmeleri bir çok basın yayın organında yer aldı.

KAHVECİ: ÇIKARILACAK BİR KHK İLE TÜM KAMU ÇALIŞANLARINA EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ İLE YAPILABİLİR

"Kamu çalışanları bakımından ek gösterge konusunda atılan adımlar sevindiricidir” diyen Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Bayramdan hemen önce bir KHK çıkarılarak kamu çalışanlarının hepsine bu hak kazandırılabilir. Ek göstergeler  800'er puan artırılarak bu beklenti karşılanmış olur" dedi.

KAHVECİ: KAMU ÇALIŞANLARI DA BAYRAM İKRAMİYESİNDEN MAHRUM BIRAKILMAMALIDIR

Bayram ikramiyesi konusunda ise, emeklilere bayram ikramiyesi verilmesinin olumlu ancak eksik bir uygulama olduğunu vurgulayan Genel Başkan Kahveci, “Şu anda kamuda bayram ikramiyesi almayan tek kesim memurlardır. Bu ne adalete ne de hakkaniyete uygun değildir. En azından adaletin gereği olarak bu uygulamadan memurlar da faydalandırılmalı, bayram öncesinde bir müjde de kamu çalışanlarına verilmelidir” dedi.

KAHVECİ: İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

İş güvencesi tartışmalarına da değinen Genel Başkan Kahveci, "İş güvencesi Türkiye Kamu-Sen'in kırmızı çizgisidir, bundan asla vazgeçmeyiz, taviz vermeyiz. Temel amacımız kamudaki bütün güvencesiz ve esnek istihdamın kaldırılarak yerine güvenceli ve kadrolu tek bir istihdam modelinin getirilmesidir. Bu talebimizden asla vazgeçmeyiz" şeklimde konuştu.