Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Kahveci Kanal B’de Gündemi Değerlendirdi

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Kahveci Kanal B’de Gündemi Değerlendirdi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kanal B ekranlarında yayınlanan, “Gündemin içinden” programının canlı yayın konuğu olarak gündemi ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren konuları değerlendirdi.

Genel Başkanımız Önder Kahveci, 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni bir sisteme geçildiğini, bu noktada konfederasyon olarak her türlü olumlu katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Kahveci, “24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Millet iradesi tecelli etmiştir. Katılımın yüksek olması demokrasimiz için bir kazançtır. Seçimler tam bir olgunluk içinde sonuçlanmış, demokrasi kültürü ülkemize yerleşmiştir. Seçimlere olan yüksek katılım ise bizleri daha da memnun etmiştir” diyerek şu şekilde devam etti: “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bakanlık sayıları azaltılacak. Devletin yeniden yapılanması sürecinde ortak akılı yakalamak lazım. Yeniden yapılandırmanın içerisinde toplumu meydana getiren sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bu konuların istişare edilmesi gerekir. “

GENEL BAŞKAN:3600 EK GÖSTERGE SEÇİM VAADİ OLMAKTAN ÖTEYE, GECİKMİŞ BİR HAKTIR.

Ek göstergenin bütün kamu çalışanlarına yansıyacak şekilde genişletilmesi gerektiği talebini yineleyen Genel Başkan Kahveci,  “Kamu çalışanlarının sosyal ve mali birçok sorunu var” diyerek, “İstihdam modelleriyle ilgili yaşanan sıkıntılar var. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı başta olmak üzere MHP ve diğer siyasi partiler ek gösterge ile ilgili kamu oyuyla önemli bir bilgi paylaştılar. Polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin 3600 ek gösterge verileceğiyle ilgili bilgi verildi. 2 milyon 600 bin kamu çalışanı var. Ek gösterge düzenlemesi çalışanların tamamını kapsaması lazım. Çalışma barışını düşünecek olursak hiçbir ayrım yapmadan 2 milyon 600 bin kamu çalışanına da ek göstergenin 3600 olarak değiştirilmesi gerekir. Ek gösterge almayan yardımcı hizmetler grubu da var. Bu arkadaşlara da ek gösterge verilmelidir. Mevcut ek gösterge alan arkadaşlara da 800’er puan ilave edilmesi gerekmektedir” dedi.

 KAHVECİ: SÖZLEŞMELİ SAYFASI ARTIK KAPANSIN

“Bizim tek isteğimiz iş güvenceli bir çalışma hayatı olsun” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, “Sözleşmeli sayfası artık kapansın” dedi. Kahveci, “Kamuda çok sayıda istihdam modeli var. Aynı işi yapan ama farklı statüde olan çalışanlarımız var. Türkiye Kamu-Sen adı ne olursa olsun sözleşmeli çalışmaya karşıdır. Bizim tek isteğimiz iş güvenceli bir çalışma hayatı olsun. Bu noktada Türkiye Kamu-Sen olarak geçtiğimiz hafta Başbakanlığa iletilmek üzere topladığımız 35 bin ıslak imzalı dilekçeyi PTT aracılığı ile gönderdik. Her yerde, her platformda bu meseleyi dile getirmeye devam edeceğiz. KPDK toplantısında da bunu ifade ettim ve bir KHK ile çözülebileceğini sayın Bakan’a belirttim. Artık bu iş sonuçlansın ve sözleşmeli sayfası tamamen kapansın” dedi.

“Ülkenin belli yerlerinde personel istihdamında güçlük çekiyoruz derseler bunun da çaresi var. O bölgelerin teşvik edilmesiyle insanlarımız gönüllü olarak çalışmaya giderler şeklinde açıklama yapan Kahveci,  “hem ücret anlamında hem de sosyal anlamda teşvik getirilirse, mutlaka hizmet vermek isteyen insanlarımız çıkacaktır. Kadroya alınmaya taşeron çalışanlarımızın da yeniden değerlendirilmesi gerekir” dedi.

GENEL BAŞKAN: MÜLAKAT SİSTEMİ TAMAMEN KALDIRILSIN

Kamuda mülakat sisteminin adil bir sonuç getirmediğine dikkat çeken Kahveci, “Türkiye Kamu-Sen olarak mülakatın doğru olmadığını söylüyoruz. Vicdanlarda kabul görecek bir sistem değildir” diyerek “Dün açıklanan yönetici atamaları mülakat sonuçları, eğitim camiasında ciddi bir infial yarattı. Sonuçlar açıklandıktan sonra görülüyor ki MEB listeleri dahi açıklayamıyor. Eğitim sendikamıza gelen bilgilere göre, okul müdür yardımcıları bir sendikanın maalesef çoğunluğu ile sonuçlanıyor.  Bu şekilde ülkeyi geleceğe taşıyamayız. Türkiye Kamu-Sen olarak mülakatın doğru olmadığını söylüyoruz. Hem işe girerken, hem de görevde yükselmede doğru bir uygulama değil. Yazılı sınav yaparak seçebiliriz. Ardından güvenlik soruşturması da yapılabilir. Cumhurbaşkanına da çağrıda bulunuyorum, MEB yapmış olduğu mülakat iptal edilsin. Sağlıklı bir sistemle yeniden atamalar yapılsın” dedi. Kahveci,  toplusözleşme düzeninin değiştirilmesi gerektiğini de vurgulayarak şu şekilde devam etti: “Bizim önümüze iş güvencesinin kaldırılması, yükselmelerde mülakat meselesi gibi kabul görmeyecek tekliflerle gelinecekse kamu personel rejimini yeniden yapılandıramayız. İş güvencesinin kaldırılması konusu önümüze gelirse, iş başlamadan biter. Ama çalışanların gerçek problemleri masaya yatırılacaksa tabi ki destek veririz. Gelin eşit işe eşit ücreti hayata geçirelim. Bizim hassasiyetlerimiz şudur ki; çalışanların haklarını geriye götürecek düzenlemelerin içinde bulunmayız. Toplu sözleşme düzeneğinin değişmesi lazım. Bu şekilde mesafe alamıyoruz. Sözde yetkili konfederasyon 2017 yılında toplu sözleşme yaptı.  Türkiye’deki enflasyon rakamları ortada. Yüzde 12,5 enflasyon olmasına rağmen, çok altında bir rakama imza atılıyor. Sonradan telafi edilen ücret artışlarının kamu çalışanlarına faydası yok. Gerçekleşen enflasyon üzerine bir değerlendirme yapmak yerine enflasyona bağlı kalmak bizi zarara uğratıyor. Artık refah payı uygulamasının hayata geçirilerek büyümeden kamu çalışanlarının da pay almasını istiyoruz. Bundan sonraki süreçte toplu sözleşmelerde  diğer konfederasyonların da aktif olarak katkı sağladığı bir düzenlemenin geçerli olmasını isteriz. “

KAHVECİ: BAYRAM İKRAMİYESİ EKONOMİYE DE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Genel Başkan Önder Kahveci, “Kurban bayramına kadar kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi müjdesi verilmeli” dedi. Kahveci, “Çalışanlar arasında ikramiye almayan tek kesim kamu çalışanlarıdır. Emeklilerimize verilmesi bizleri mutlu etmiştir. Ancak kamu çalışanları da bu haktan mahrum edilmemelidir. Emin olun, memurlarımıza verilecek ikramiye ekonomiye ve piyasaya da canlılık verecektir. Kurban bayramına kadar bu güzel müjdeyi bekliyoruz” dedi.

 

KAHVECİ: TÜRKİYE KAMU-SEN VATANSEVERLERİN SENDİKASIDIR

“Türkiye Kamu-Sen doğruları söylemeye devam edecektir” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, “Bizler hak mücadelesi veriyoruz ama önce ülkemiz diyoruz” dedi. Kahveci, şu şekilde sözlerini tamamladı: “Önümüzdeki süreçte sendikal ayrımcılığın son bulmasını temenni ediyoruz. Sendikalar arasında rekabet yaşarken belli değerlerin hiçe sayılmaması gerekmektedir. Ahlaki değerlerin göz ardı edilmemesini istiyoruz. Türkiye Kamu-Sen 26 yıldır mücadelesini veriyor. Her türlü zorluğa rağmen üye sayısını muhafaza ettik. Yeni dönemin ruhuna uygun olarak kamuda da işleyişin düzeltilmesi gerekmektedir. Birbirimizin hakkına hukukuna riayet ederek barışı tesis edebiliriz.  Sayın Cumhurbaşkanı’na da görüşüldüğü zaman ifade edeceğiz. Ülkede huzurumuzun tesisi herkesin hakkının hukukunun korunması noktasından geçiyor”

GENEL BAŞKANIN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ.