Türkiye Kamu-Sen Teşkilatı Diyarbakır'da Bir Araya Geldi

Türkiye Kamu-Sen Teşkilatı Diyarbakır'da Bir Araya Geldi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin, sendikalarımızın Genel Başkanlarının ve il temsilcilerinin, bölgenin şube başkanları ile üyelerimizin katılımıyla Diyarbakır’da teşkilat buluşması gerçekleştirildi.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasıyla birlikte İstişare Toplantısı başladı. Ardından Türkiye Kamu-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Ahmet Bürhan katılımcıları selamlayarak açılış konuşmasını yaptı.
 
Genel Başkan Önder Kahveci de konuşmasında gündemdeki önemli konular ile çalışma hayatını yakından ilgilendiren gelişmeleri ve kamu çalışanlarının sıkıntılarını dile getirdi. Konuşmasının başında Diyarbakır’ın ülkenin birlik ve beraberliğini perçinlemesi açısından önemine değinen Genel Başkan,
 
” Türkiye’nin her karış toprağına gidilerek Türkiye Kamu-Sen’i ve kuruluş felsefesini anlatmak için yola çıktık. Bu kapsamda Diyarbakır bizim için çok önemli bir yerdir. Hem coğrafi konumu hem tarihi önemi açısından Diyarbakır ülkemizin değerlerindendir. Bölgede huzur ve sükunetin yeniden hakim olmasına katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Bu kapsamda bölgeye verilen öneme binaen 6 genel başkan 2 genel başlan Yardımcısı ile buraya geldik” dedi.
 
GENEL BAŞKAN: EK GÖSTERGE KONUSUNDA ÇALIŞANLAR BEKLENTİYE GİRDİ, BUNUN KARŞILIĞI OLMALIDIR
 
Meclis gündemine getirilen ek gösterge hususunda çalışanların beklenti içerisinde olduğuna dikkat çeken Kahveci, kamu kurumlarında liyakat, ehliyet ve hakkaniyetin bir an önce tesis edilmesinin önemine değinerek konuşmasına şu şekilde devam etti.
 
“Ek gösterge verilmesi konusunda umudumuzu kaybetmiyoruz. Bir an önce bu konuda bir adım atılmalı. Çalışanlar beklentiye sokuldu ve bu beklenti karşılanmalı. İktidarın 3600 ek gösterge sözünün, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi ve kamu görevlilerinin ek göstergeye ilişkin sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi için kapsamlı bir kanun teklifi hazırladık. Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı bunu TBMM’ye sundu. Maliyet hesabıyla hareket edilirse ek gösterge çıkmaza girer. Dört meslek grubu değil tüm kamu çalışanları bundan yararlanmalı. Beklentiler boşa çıkarılmamalı. İle alımlarda ve görevde yükselmelerde liyakat, ehliyet ve hakkaniyet çok önemlidir. Bu konuda hassasiyet gösterilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı’na mülakat konusunda rahatsızlığımızı ifade ettim. İnanmıyorum ki, bu konuda gereken adımlar atılacaktır.”
 
GENEL BAŞKAN: 2019 YILINA AİT ÜCRET ZAMLARI İVEDİ ŞEKİLDE REVİZE EDİLMELİDİR
 
Yaşanan ekonomik gelişmelerin dar ve sabit gelirli başta olmak üzere memurlarımızı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Kahveci, devlet kurumlarında kadrosunu almayı bekleyen sözleşmelilerin feryadını dile getirerek,
 
“14 Kasım tarihinde yaptığımız eylemle Sayın Cumhurbaşkanı’na ek zam talebimizi ilettik. Yaşanan ekonomik sorunlar ortada ve bu tabloda kaybeden memur ve emekli oluyor. Ekonomik rakamlar gösteriyor ki, memurlara ve emeklilere ek zam zorunludur. Memur maaşının büyük bölümünü gıda ve kiraya harcıyor. Çarşı- pazara yapılan zamlarda geri dönüş olmadı ama memurun kayıpları had safhada. Piyasaya can verecek olan ek zam zaruri bir hal almıştır. Bu zam milli ekonomimizin içinde kalacaktır. Yetkililerin 2019 maaş zamlarını acilen revize etmesi gerekmektedir. Ayrıca vergi dilimlerinde çalışanların yükünün azaltılması zaruri hale gelmiştir. Acilen çalışanların vergi dilimi matrahları yükseltilmelidir. 
 
Bir diğer önemli husus ise, sözleşmelilere kadro artık ötelenmemelidir. Bu insanlar zorda. Aile bütünlükleri parçalanıyor. Buna kimsenin hakkı yok. Sözleşmeli çalışma asla ama asla doğru değil ve bu sistemi kabul etmek mümkün değildir. Daha önce sözleşmelilere kadro verildi, yine verilebilir. KPDK toplantısında bu konuları gündeme getirdik ve “bu insanlar kadro almalıdır” dedik. Aile bütünlüğü tesis edilmelidir, bu anayasa hükmüdür. Kamuda onlarca isim altında istihdam modeli var. Bunların hepsi geride bırakılmalıdır. Vekil ebe ya da vekil hemşire vekil imam ne demek? İnsanlar geleceğe endişe içinde bakmamalı ve kadroları tahsis edilmelidir. Kamuda çalışan yardımcı hizmetler sınıfından arkadaşlar var. Kendi görevlerini yapamıyorlar başka alanlarda çalıştırılıyorlar. Bu insanlara memur kadrosunu neden vermiyoruz? Bu insanları motive etmek gerek” dedi.
 
Kamuda faklı statüde çalışanların beklentilerini dile getiren Kahveci,“2018 yılında 4/C’li geçici personelin 4/B’li sözleşmeli statüye, taşeron çalışanlarının ise daimî işçi kadrolarına geçirilmesi kararıyla, çalışma hayatında iş güvencesinin güçlendirilmesi yolunda büyük bir adım atılmış olması nedeniyle mutlu olduk. Mücadelemiz ve arzumuz bütün 4/B’li, 5393 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun gibi farklı mevzuat hükümlerince uygulanan güvencesiz istihdam modellerinin kaldırılması ve tüm personelin iş güvencesine kavuşturulması yolundadır” dedi.  
 
GENEL BAŞKAN: TECRÜBELER GÖSTERİYOR Kİ, TÜRKİYE KAMU-SEN 2019 YILINDA YETKİLİ OLARAK MASAYA OTURMALIDIR
 
Son yıllarda yapılan toplu sözleşme dönemlerinde kaybedenin memur ve emekliler olduğuna dikkat çekerek, maaşlarda yaşanan reel kayıplara değinen Genel Başkan Önder Kahveci,
 
“Kamu görevlilerimizin ve emeklilerimizin 2020 ve 2021 yıllarındaki ekonomik geleceğinin belirleneceği 5. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri gerçekleştirileceği bir yıldayız. Yaşanan acı tecrübeler neticesinde, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin gelişmesi noktasında bu toplu sözleşme masasına Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olarak oturmasının zorunlu olduğunu ortaya koyuyor. Bu hedefe, popülizmden uzak, gerçek anlamda sendikacılık yaparak, hiçbir menfaat gözetmeksizin yalnızca kamu görevlilerinin hakları uğruna mücadele ederek ve işimize dört elle sarılarak ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yok” şeklinde sözlerine son verdi.

BİZİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİN