Türkiye Kamu-Sen olarak ülke genelinde Ocak ayında başlattığımız Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personelin bir defaya mahsus olmak üzere Genel İdari Hizmetler sınıfına alınmasına yönelik dilekçe kampanyamız için toplanan on binlerce dilekçeyi Başbakanlığa gönderdik.
Türkiye genelinde toplanan dilekçelerin Genel Merkezimize ulaşmasının ardından Ankara Ulus’ta bulunan PTT Müdürlüğü önünde yaptığımız basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları ve Yöneticileri de katıldı.
ÖNDER KAHVECİ: YARDIMCI HİZMETLER SINIFININ TALEPLERİNE DAHA FAZLA KULAK TIKANMAMALI
Toplanan on binlerce dilekçeyi görevli memurlarımıza teslim eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “657 sayılı Kanunun 4. maddesinin A fıkrası kapsamında kadrolu memurlar arasında adeta üvey evlat muamelesi gören yardımcı hizmetlilerimizin sorunlarına daha fazla kulak tıkanmamalıdır' dedi.
“Aynı kanunun aynı fıkrasına tabi olmasına rağmen, farklı bir uygulama ile 2. sınıf çalışan durumuna düşürülen, geri plana atılan ve adeta unutulan Yardımcı Hizmetler Sınıfına tabi personelin sorunları kanayan bir yara haline gelmiştir' diyen Kahveci, “Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır bu sorunlara eğilmekte ve somut öneriler getirerek hizmetli personeli içinde bulunduğu bu durumdan kurtarmayı amaçlamaktayız. Bu sorunun en kısa yoldan çözümü, gerekli şartları sağlayan tüm Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin bir defaya mahsus olarak memur veya veri hazırlama kontrol işletmeni kadrolarına atanmasından geçmektedir' ifadelerini kullandı.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Türkiye Kamu-Sen olarak teşkilatlarımızdan Genel Merkezimize ulaştırılan bu dilekçeleri, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a gönderdik. Sayıları 110 bine ulaşan yardımcı hizmetlilerimizin imzaladıkları bu dilekçeler yoluyla, çığlıklarının duyulması ve sorunlarının çözülmesi adına, sayın Başbakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm yetkililerden duyarlılık bekliyoruz' dedi.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Kamu görevlileri arasında en fazla ayrımcılığa tabi tutulan kesimlerin başında gelen yardımcı hizmetler sınıfına dahil personelimiz gelmektedir.
Bütün hizmet sınıflarına dahil çalışanlar çeşitli derecelere ulaştıklarında ek gösterge hakkından faydalanırken yardımcı hizmetlilerin ek gösterge hakkı bulunmamaktadır.
Bu durum hizmet sınıfı çalışanlarının hem çalışırken aldığı maaşın hem de emekli maaşlarının düşük kalmasına neden olmaktadır.
Eğitim seviyesi ne olursa olsun, üst derecelerde yardımcı hizmetler sınıfı için eğitim durumlarına uygun kadro bulunmaması nedeniyle, öğrenim durumlarıyla eş değer derecelere yükselmeleri mümkün olamamakta, söz konusu personel yeşil pasaport hakkından da faydalanamamaktadır.
Ayrıca Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümlerinin de dışında tutulan Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli, yer değiştirme konusunda da büyük belirsizlikler ve sorunlarla karşılaşmaktadır.
Bunun yanında birçok yardımcı hizmetli, görevleri dışında büro personeli gibi çalıştırılmakta ama yaptıkları işin yetki, sorumluluk ve özlük haklarına tabi tutulmamaktadır.
657 sayılı Kanunun 4. maddesinin A fıkrası kapsamında kadrolu memurlar arasında adeta üvey evlat muamelesi gören yardımcı hizmetlilerimizin sorunlarına daha fazla kulak tıkanmamalıdır.
Aynı kanunun aynı fıkrasına tabi olmasına rağmen, farklı bir uygulama ile 2. sınıf çalışan durumuna düşürülen, geri plana atılan ve adeta unutulan Yardımcı Hizmetler Sınıfına tabi personelin sorunları kanayan bir yara haline gelmiştir.
Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır bu sorunlara eğilmekte ve somut öneriler getirerek hizmetli personeli içinde bulunduğu bu durumdan kurtarmayı amaçlamaktayız.
Bu sorunun en kısa yoldan çözümü, gerekli şartları sağlayan tüm Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin bir defaya mahsus olarak memur veya veri hazırlama kontrol işletmeni kadrolarına atanmasından geçmektedir.
Konfederasyon olarak Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının sorunlarına duyarlılık oluşturmak adına, ocak ayı sonunda Türkiye genelinde bir dilekçe kampanyası başlatmıştık.
Kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetli olarak görev yapan personelimiz kampanyamıza büyük ilgi gösterdi ve mart ayı sonuna kadar temsilciliklerimizde 11 bin dolayında dilekçe toplandı.
Türkiye Kamu-Sen olarak teşkilatlarımızdan Genel Merkezimize ulaştırılan bu dilekçeleri, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a gönderdik.
Sayıları 110 bine ulaşan yardımcı hizmetlilerimizin imzaladıkları bu dilekçeler yoluyla, çığlıklarının duyulması ve sorunlarının çözülmesi adına, sayın Başbakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm yetkililerden duyarlılık bekliyoruz'
Ankara Ulus’ta bulunan PTT Müdürlüğü önündeki basın açıklamamıza, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile birlikte Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Uğur Yıldırım, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ve Genel Merkez Yöneticilerimiz katıldı.