Yeni Zellanda'da Yapılan Saldırıyı Lanetliyoruz

Yeni Zellanda'da Yapılan Saldırıyı Lanetliyoruz

Yeni Zelanda’da iki ayrı camiye Cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırı sonucunda onlarca insan hayatını kaybederken, çok sayıda kişide yaralandı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ırkçı saldırıyı lanetlerken, hayatlarını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, tüm İslam alemine baş sağlığı diledi. 

Genel Başkan Önder Kahveci mesajında;

“Dünyanın en sakin ülkelerinden birisi olarak kabul edilen Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında cemaate yönelik olarak yapılan saldırıda 50’den fazla insanın  hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralanın olduğu haberleri bizleri derinden üzmüş ve infial yaratmıştır.  

Bu cani saldırıyı nefretle kınıyoruz. Dünyanın farklı bölgelerinde İslam dinine yönelik yıllardır ekilen nefret tohumları bugün bu tip saldırılarla kendini göstermeye başlamıştır. Kutsal dinimizi hedef alan yazılar, karikatürler ve  alçakça saldırılar karşısında dünya devletleri harekete geçmeli, İslamofobi olarak adlandırılan ve bu çerçevede körüklenen tüm ayrılıkçı düşünceleri sonlandırmak adına ortak sorumluluk almalılardır. 

Dillerinden dünya barışını düşürmeyen, söylemlerinde demokrasi naraları atan sözde gelişmiş devletlerin İslam dünyasına yönelik uyguladıkları politikaları bu olaylara zemin hazırlamaktadır. 

Dini ibadetlerini yaparken böylesine alçakça bir saldırıya maruz kalan insanların görüntüleri tüm dünya devletlerine ibret olmalı ve hiç kimse katliama sessiz kalmadan tepkilerini net bir şekilde açıklamalılardır. 

Sadece dinimizi değil Türk devletini de hedef alan bazı yazı ve açıklamaların da bu olayda yer bulması, bu saldırının ve saldırganın arkasında organize olmuş farklı kişi ya da gruplarında olabileceğini ortaya koymaktadır.   

Din kardeşlerimize yapılan bu alçak saldırıyı bir kez daha lanetliyor, hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm İslam âlemine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum”